SPAR ENERGI MED
EN INNGLASSET BALKONG

En innglasset balkong fungerer ikke bare som et ekstra rom i leiligheten – den skaper også en isolerende effekt som fører til betydelige besparelser innen oppvarmingskostnader. En miljøvennlig måte å kose seg på, med andre ord.

Det er nok ganske mange av oss som aldri føler oss helt klare for høsten, når bladene blir gule og faller fra trærne, og temperaturen gradvis synker. Den kalde årstiden øker oppvarmingskostnadene – men der kan faktisk en innglasset balkong utgjøre en forskjell. Og det er en forskjell som ikke minst ofte merkes i boligens verdistigning den dagen du skal selge.

Miljøvennlig løsning

Innglassing av en balkong er en miljøvennlig løsning som har en positiv effekt på energiforbruket, og dermed også oppvarmingskostnadene. Pluss at du kan nyte den varme årstiden mye lenger.

«I tillegg til alle komfortfaktorene, er en innglasset balkong også en effektiv måte å redusere varmeforbruket på. Den innglassede balkongen isolerer og skaper en barriere mellom leilighetens varme inneklima og det kalde uteklimaet», sier John Tuneld, som er salgssjef i det svenske glassfirmaet Sunparadise.

Reduserte oppvarmingskostnader

Hvor stor besparelsen blir, avhenger av hvor mye av fasaden du velger å glasse inn. En innglasset balkong dekker vanligvis 25 prosent, noe som reduserer varmeforbruket med opptil fem prosent. Det viser tall fra Danmarks Byggeforskningsinstitutt (SBi).

I tillegg til isolasjon og reduserte fyringskostnader, forlenger en innglasset balkong også utesesongen da balkongen kan brukes store deler av året. Glasset kan lukkes når temperaturen synker og regnet pøser ned, og så åpnes igjen når solen kommer frem.

Forlenger sommeren

En innglasset balkong forlenger den varme årstiden. Om høsten og vinteren beskytter glasset mot vind og storm, samtidig som du kan oppleve naturen uten å gå ut.

«Så når våren og varmen kommer, skyver du bare glasset til side, så kan du nyte solen og den friske luften. En innglasset balkong reduserer også støy fra trafikk og andre forstyrrende lyder. I tillegg beskytter den mot innsyn, og blir ikke så lett skitten», sier John Tuneld.