Slik får du god ventilasjon
i en innglasset balkong

En innglasset balkong forlenger den varme årstiden og inviterer til ekstra deilige stunder når det er sommer og sol.

Den kan brukes store deler av året, men for å få mest mulig glede ut av den innglassede vinterhagen på balkongen er det noen praktiske ting du bør huske på.

«Innglassingen gjør balkongfronten til en solfanger, noe som betyr at det blir veldig varmt på solrike sommerdager. Da er det viktig å lufte ut, og helst skyve glassdørene til siden», sier John Tuneld, som er salgssjef i det svenske glassfirmaet Sunparadise. Han kan ikke understreke nok viktigheten av god ventilasjon.

«En enkel måte å lufte på er å bruke de spesielle ventilasjonslukene som du kan få bygget inn i innglassingen», sier han.

Derfor oppstår det kondens

Kondens er en annen uønsket effekt, som for eksempel kan oppstå ved plutselige værskifter, eller hvis balkongdøren har stått åpen og den varme inneluften treffer det kalde ytterglasset. Kondensproblemer avtar etter hvert som gulv, tak og vegger tørker opp. Derfor er det viktig å være tålmodig.

Varmevifter gir et jevnt inneklima

Men hvis du ønsker et jevnere og mer trivelig miljø på den innglassede balkongen, er det beste tipset å skaffe seg en termostatstyrt varmevifte, som effektivt fjerner kondens og skaper et jevnt og behagelig klima der.

«Ventilasjon i kombinasjon med luftsirkulasjon er alltid den beste oppskriften på et perfekt klima på en innglasset balkong», avslutter John Tuneld. Les gjerne bruksanvisningene og vedlikeholdsrådene våre for flere tips og råd om hvordan du kan holde den innglassede balkongen din i best stand.