HVILKEN TYPE UTEROM
BøR DU VELGE

Når du planlegger uterommet ditt, er det lurt å tenke gjennom hvordan du vil bruke det. Er det viktig for deg å kunne bruke uterommet året rundt, eller vil du bruke det mest om sommeren?

Det er disse innledende spørsmålene som avgjør det kanskje viktigste aspektet ved uterommet – nemlig om det skal være helisolert, halvisolert eller uisolert.

HELISOLERT

Du velger den helisolerte løsningen hvis du ønsker at uterommet ditt skal være like varmt som resten av huset året rundt. Det blir da en naturlig utvidelse av hjemmet, med den samme høye standarden.

HALVISOLERT

Et halvisolert uterom er ideelt hvis du vet at du ikke kommer til å bruke vinterhagen mye i løpet av de kalde månedene, men ønsker å kunne varme den opp ved spesielle anledninger.

UISOLERT

Et uisolert uterom bør betraktes som en kraftig vær- og vindbeskyttelse, som er perfekt når du ønsker å forlenge sesongen og nyte utendørslivet uansett vær. Du trenger heller ikke å varme opp rommet i høst- og vintermånedene.

Folde- eller skyvevinduer?

Når du planlegger uterommet ditt, kan du velge mellom folde- og skyvevegger. Skyvedører åpnes enkelt ved å skyve dørene til siden. Skal du åpne helt opp, skyver du bare dørene til siden og samler dem på ett eller flere steder. Fordelen er at dørene ikke tar opp noe av overflaten i rommet.

Vurder møblene

Foldedørene åpnes ved å folde dørene til siden. Det betyr at du kan åpne veggene i uterommet ditt helt opp ved å sette opp foldedørene i en tilstøtende vegg.

Når du skal ta valget mellom skyvedører og foldedører er det lurt å tenke over hvordan du ønsker å innrede uterommet. Er det plassmangel, kan skyvedører være et godt alternativ. Ønsker du å kunne åpne dørene maksimalt opp, er kanskje foldedører det beste alternativet for deg.